HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 
Wedstrijdsecretariaat

Let op! KNHB regels omtrent Wedstrijdformulieren

20-3 De eerste twee speelweekenden zijn achter de rug!

Het is ons opgevallen, dan de regels omtrent het invullen van het wedstrijdformulier niet altijd goed gevolgd worden. Dit seizoen zal de KNHB hier strenger op controleren, met eventuele boetes (EUR 75,- per keer) als gevolg. 

Hoe zat het ook alweer? 

Voor de wedstrijd
 • Verantwoordelijkheid coach/aanvoerder
  Voordat de wedstrijd kan beginnen, vinkt de teamondersteuning in het DWF de spelers aan die de wedstrijd gaan spelen. Ook is het mogelijk invallers toe te voegen. Teamondersteuners kunnen bovendien rugnummers invullen.
  Zorg hierbij dat invallers ook speelgerechtigd zijn in het team!

 • Verantwoordelijkheid scheidsrechter
  De scheidsrechter heeft toegang tot het formulier door zich te registreren. Met de verificatiecode kunnen zij bij het DWF. De scheidsrechters controleren voorafgaand aan de wedstrijd of het formulier juist is ingevuld door beide teams. Zij kunnen zien of het juiste aantal spelers is aangevinkt.

DIRECT na de wedstrijd
 • Verantwoordelijkheid scheidsrechter
  Direct na  na de wedstrijd voeren de scheidsrechters de eindstand (en eventuele shoot-outs-score) zo snel mogelijk in. Waar nodig is het ook mogelijk om kaarten toe te voegen. Allebei de scheidsrechters ronden op deze manier het DWF af.
  Let op: het gebeurd te vaak dat scheidsrechters dit vergeten te doen. Doe dit dan ook voordat je het veld afloopt!

 • Verantwoordelijkheid coach/aanvoerder
  De teamondersteuning van beide teams kan de uitslag, kaarten en opmerkingen die de scheidsrechters invoerden controleren, maar wel pas nadat de scheidsrechters het formulier hebben afgerond. Indien gewenst kan de teamondersteuning ook opmerkingen plaatsen op het formulier. Daarna keuren zij ieder het formulier goed.

Jongste Jeugd en Hockey 7
Omdat de Jongste Jeugdteams en teams die Hockey 7 spelen geen gebruik maken van scheidsrechters, is het proces rond het afronden van het DWF voor deze teams anders dan bij de overige competities. Na afloop van de wedstrijd kan de teamondersteuning van de beide teams de score invullen en eventuele opmerkingen plaatsen. Er is dus geen scheidsrechterscode nodig voor deze wedstrijden, ook al staat deze op dit moment nog wel vermeld. Net als voorheen ronden de beide teams het proces zelf af.


Onze Sponsoren