HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 
Bestuur

Van de voorzitter: de lockdown valt precies in onze winterstop. Toeval?

Nieuws afbeelding 15-12

Tringgg. Even Mark Rutte bellen.

-          "Hallo, met Mark”.

-          "Ja, je spreekt met de mooiste hockeyclub van Nederland”.

-          "Ah, die gele club uit Noord Holland”

-          " Dat klopt. Dat zijn wij. Zeg, wanneer ga jij die lockdown invoeren?”

-          "Hoezo?”

-          "Nou, het zou ons wel goed uitkomen als dat vanaf 14 december tot half januari is. Dan hebben wij winterstop namelijk”.

-          "Ok, doen we dat”

-          "Super, dank je en succes met je verhaal in het torentje”

Kijk, dat is mooi geregeld, de lockdown valt precies in onze winterstop. Dat is nog eens handig.

Normaal gesproken hadden we nu ook winterstop

Even zonder gekkigheid. Het is natuurlijk niet leuk dat we nu 5 weken "dicht” gaan en het levert zowel privé als zakelijk heel wat extra ellende op, maar voor de hockeysport is deze periode niet het slechtste moment. We zouden namelijk normaal gesproken nu ook de winterstop in gaan, die dan zou lopen van half dec. tot diep in februari. Kortom, een lockdown nu heeft dus voor hockey eigenlijk geen impact.

Geen gewone winterstop maar een kortere mini-winterstop voor de jeugd?

Sterker nog de jeugd mag wel gewoon het veld op tijdens de geldende maatregelen, dus hebben we dit jaar geen gewone winterstop maar een "mini-winterstop” voor de jeugd en starten meteen na de feestdagen weer met de trainingen. Vanaf 4 januari gaan we gewoon weer aan de bak en met de trainingen voor de jeugd.

Geen mini-winterstop maar gewoon door hockeyen?

Nog sterker nog aangezien de jeugd toch thuis komt te zitten (geen school), we niet op reis mogen tijdens de kerstvakantie en we toch moeten blijven bewegen is de commissie Hockey Technische Zaken op dit moment aan het kijken of we niet gewoon door kunnen hockeyen komende weken. Misschien geen vaste trainingen per team maar een instuif, een "carrousel-training” of een andere leuke vorm. Zijn de Kids er lekker tenminste even eruit komende dagen……

En de senioren dan? Die hoeven gelukkig niet in de kou nu het veld op…

Gelukkig hebben we het zo kunnen regelen met Mark Rutte dat de senioren wel gewoon winterstop tot 19 januari hebben. Je moet er als veteraan toch niet aan denken dat je vanaf 4 januari of zelfs gedurende de feestdagen in de kou het veld op moet….brrr. Nee, laat dat maar lekker aan de jeugd over. Kortom, na 19 januari worden wij senioren wel weer eens wakker als de eerste zonnestralen iets sterker worden. 

En na 19 januari?

Hoe de hockeywereld er na 19 januari uit komt te zien weten we nog niet. Een paar weken geleden gaf de KNHB nog aan half januari te willen starten met de hervatting van de competitie, maar dat zal wel opschuiven naar februari. Op 12 januari is er weer een persconferentie van Mark Rutte dan zullen we meer horen. Mocht er nieuws zijn in de tussentijd vanuit de KNHB dan laten we dit uiteraard weten.

Wat voor gevolgen heeft dit nu voor Terriers?

Hoe de rest van het hockeyseizoen er uit gaat zien weten we dus nog niet en dus weten we ook niet wat de financiële gevolgen zijn voor onze club. Feit nu wel is dat we heel wat inkomsten missen, vooral baromzet, waardoor het financieel best lastig is en gaat worden komende maanden. 

Onze Penningmeester heeft daarom een aantal scenario’s gemaakt, van een best-case tot aan een worst-case scenario wanneer alles stil blijft liggen. Het blijft uiteraard gissen, maar dan hebben we een beetje een beeld. Deze scenario’s zijn besproken in de ALV van 14 dec. en de financiële situatie is terug te lezen in de notulen die op de website staan (na inloggen in Lisa onder documenten/ algemene ledenvergadering). Het is geen doemdenkerij, maar een realistisch beeld zodat we allen weten hoe we er voor staan.

Prettige feestdagen

Kortom, eerst maar even de winterstop komende weken, waarbij de jeugd lekker gewoon door mag gaan (vanaf 4 januari en wellicht zelfs in de kerstvakantie). Daarna de persconferentie op 12 jan en dan zien we weer verder.

Namens het bestuur wensen wij iedereen uiteraard prettige feestdagen toe.

HoofdsponsorsZoekenAgendaEr zijn nog geen agenda punten.
Volledige agenda

FacebookActiesponsorsOnze Sponsoren