HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 
Arbritrage

Nieuwe regels Veldhockey

Nieuws afbeelding 5-9 Dit jaar zijn er bijna geen aanpassingen van de spelregels, omdat volgend jaar de Olympische Spelen worden gehouden. Toch een paar dingen om op te letten:
- Er is geen verschil meer tussen het einde van een Strafcorner en de Uitspeelcorner aan het einde van een Kwart: in beide gevallen is die pas voorbij als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, dus voorbij de Streepjescirkel.
- Bij een Strafcorner krijgen beide teams 40 seconden de tijd om zich op te stellen. De tijd van de wedstrijd wordt niet stilgezet. Is na 40 seconden een team niet klaar, zet dan de tijd stil en geef een waarschuwing. Nog geen kaart, dat doe je als ze de volgende keer weer niet klaar staan. Laat duidelijk tijdens die 40 seconden weten hoeveel tijd ze nog hebben, en wees coulant in de eerste weken van de competitie.
- Wanneer een vrije slag wordt toegekend vlak buiten het 23 metergebied en een verdediger, die zich binnen het 23 metergebied bevindt, staat niet op 5 meter afstand en grijpt in nadat de vrije slag is genomen, dan betekent dit dat de scheidsrechter een strafcorner toekent. De overtreding moet vanzelfsprekend dan wel plaatsvinden binnen het 23 metergebied. 

Wil je meer weten (en dat wil je vast) ga dan naar https://www.knhb.nl/nieuws/arbitrage-afspraken-veldhockey-seizoen-2023-2024

Onze Sponsoren