HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 

Samen Sterk - Vacatures zonder hockeyervaring

Lid commissie Sportiviteit & Respect 

De commissie S&R houdt zich bezig met sportiviteit, respect en veiligheid binnen onze mooie vereniging. Iedereen wil plezier beleven op en rond het hockeyveld. Hoe gaan we hier als club mee om? Wat kunnen we hieraan sturen? Het doel is om het klimaat van veilig sporten met, door en voor de leden in alle opzichten te realiseren. 
Wil jij samen met anderen helpen met het opzetten/aanpassen van preventief beleid en zorgen voor een zichtbare plek van sportiviteit, respect en veiligheid binnen onze club? Word dan lid van deze commissie!
De commissie bestaat uit 3 mannen en het zou zeer fijn zijn als ze dit kunnen uitbreiden met 1 of 2 vrouwen om een breder perspectief te krijgen.

Tijdsbesteding: afhankelijk voor welk deel je je wilt inzetten zelf te bepalen. De commissie komt een aantal keren per seizoen bij elkaar.
 

Categorie Coördinator
aanspreekpunt voor één leeftijdsgroep (O7 of O8 of O9 of O10 of O12)

Ben je regelmatig te vinden langs de lijn bij de training van je kind? Dan is dit iets voor jou! 

Je hebt je ogen en oren geopend zodat je weet wat er speelt bij de betreffende leeftijdsgroep en je bent het aanspreekpunt voor ouders met vragen over het reilen & zeilen rondom de leeftijdsgroep. Je leert de teams/ kinderen/ ouders uit jouw categorie kennen en levert aan het einde van het seizoen input voor de teamindelingen. Het zou leuk zijn als je na de zomer met de leeftijdsgroep van je kind wilt mee stromen. Handig als je vaak bij de training langs de lijn te vinden bent maar dit hoeft natuurlijk niet per se iedere week of het gehele uur! 


Vaardigheden

-        Verbinder 

-        Sociaal

-        Geen hockeykennis vereist 


Tijdsbesteding 

-        Regelmatig aanwezig tijdens (een deel van) de training van je kind

-        Contact onderhouden met Jongste Jeugd commissie / HTZ 

 

O7 oefenwedstrijdjes organiseren

O7 kinderen zijn in het voorjaar vaak écht toe aan het spelen van wedstrijdjes! Organiseer enkele ochtenden in samenwerking met 2 andere verenigingen voor deze doelgroep. 


Vaardigheden

-        Verbinder 

-        Sociaal

-        Geen hockeykennis vereist 


Tijdsbesteding 

-          Gering

-          In eigen tijd in voorjaar afstemmen met andere clubs 

-          Aanwezig bij de wedstrijdjes 

 

Fluit-avond organiseren
Inhoudelijk hoef je er geen verstand van te hebben, daar kun je iemand anders voor vragen ;-) 
Help ouders om kennis te maken met de spelregels zodat zij de wedstrijdjes kunnen gaan fluiten. Organiseer hiervoor 1 of 2 avonden, waarbij theorie en praktijk aan bod kunnen komen. 

 

Tijdsbesteding:

-          1 à 2 uur in totaal

-          Aanwezigheid bij de fluitavond 

 

Ledenwerving
(in samenwerking met Coördinator proeflessen)

Bij ledenwerving valt te denken aan het organiseren van Explore en/of vriendjes & vriendinnetjes-training (in oktober + maart/april) of vind je het leuk om clinics voor basisscholen te regelen? Wellicht heb jij andere goeie ideeën? PR (social media, Uitkijkpost) is in samenwerking met de communicatie-commissie. Je werkt nauw samen met de coördinator proeflessen.  


Profiel

-      Organiseren achter de schermen 

-      Samenwerken met communicatie-cie 

-      Coördineren proeflessen


Tijdsbesteding

-      Naar eigen tijd in te delen

-      Organiseren Explore / V&V: paar uurtjes verspreid over 2 weken. Bij voorkeur aanwezig rond de betreffende trainingen om kinderen welkom te heten / vragen ouders te beantwoorden. Of zorgen dat iemand anders aanwezig is. 

 

Coördinator proeflessen
(in samenwerking met Ledenwerving)

Je bent het aanspreekpunt voor potentiële leden per email, je hebt hiervoor toegang tot de JJ-inbox. Je beantwoord mails over proeflessen zodat potentiële nieuwe leden weten wanneer & waar ze kunnen trainen. Je geeft proeflessen per app / mail door aan de trainer / coaches zodat de kinderen welkom geheten kunnen worden. Na afloop van de proeftraining houd je het lijntje warm per mail of langs de lijn


Vaardigheden

-                 Overzicht bewaken 


Tijdsbesteding 

-                 naar eigen tijd in te delen

-                 inbox frequent checken i.v.m. proeflessen (in het begin van het seizoen en rondom Explore ligt een kleine piek, maar gedurende het jaar enkele potentiële leden per maand) 

 

Meet & greet voor nieuwe ouders 
(2x per jaar een uurtje op woensdagmiddag)

Veel ouders zijn nieuw bij de Terriërs! Met een meet & greet in het clubhuis verwelkom je hen bij de club met koffie/thee, leg je kort het reilen en zeilen van de Terriërs uit en creëer je hiermee een moment waardoor nieuwe ouders laagdrempelig in contact kunnen komen met andere ouders en zich verbonden gaan voelen met de vereniging.

 

Vaardigheden:

-                 Sociaal 


Tijdsbesteding:

-                 2x per jaar op een woensdagmiddag tijdens de training (van 16.15-16.45uur)

-                 Deze datum kun je zelf bepalen. 

 

Hockey Host
(meerdere kandidaten)

De eerste weken na de zomervakantie is het vaak wennen & zoeken voor kinderen en zijn er veel nieuwe kinderen. De eerste 3 weken na de vakantie is het heel fijn als er iemand aanwezig is die hier oog voor heeft en bewust (nieuwe) leden op weg helpt. Hiervoor ben jij op woensdag en/of vrijdagmiddag aanwezig (of een andere Hockey Host). Je ontvangt nieuwe leden bij de training, bent tijdens je aanwezigheid het aanspreekpunt voor (nieuwe) kinderen & ouders. Je hoeft niet alles van de vereniging te weten, het belangrijkste is dat jij nieuwe leden en ouders een warm ontvangst geeft en hen desgewenst naar de juiste persoon kunt doorverwijzen. Na afloop van de training vraag je hoe ze de (proef)training hebben ervaren. 


Vaardigheden

-                 Spontaan en sociaal 


Tijdsbesteding

-                 Een aantal keren aan het begin van het seizoen tijdens de training van je eigen kind. 

-                 Je bent een kwartiertje eerder aanwezig en na afloop van de training de mogelijkheid om iets langer te blijven.

 

Kick-off 7 september  
(2 kandidaten)

Teambuilding, fun en hockey zijn de ingrediënten voor de Kick-off… een gave aftrap van om alle nieuwe teams de gelegenheid te geven elkaar beter te leren kennen aan het begin van het nieuwe seizoen. 

Organiseer samen met iemand anders de Kick-off van het nieuwe hockeyseizoen! Voor de Jongste Jeugd maar wellicht ook voor de ABC / senioren? 

In juni / juli zetten jullie de grote lijnen uit (velden reserveren, materialen boeken, etc) en zorg je dat de datum in de agenda komt bij de leden. Een draaiboek is aanwezig.


Vaardigheden:

-                     geen hockeykennis vereist

-                     organisatie-talent

-                     creatieve ideeën 


Tijdsbesteding:

-                     enkele uurtjes in juni / juli (activiteiten bedenken / PR) 

-                     aug / sept: enkele uurtjes: draaiboek maken en mensen vragen om te helpen

-                     sept: aanwezigheid tijdens de kick-off 

 

Commissie Jongste Jeugd

Naast alle deeltaken die vacant zijn, zijn we ook op zoek naar iemand die de JJ-cie zou willen versterken. De Jongste Jeugd commissie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Om alle kinderen een fantastische tijd te bieden bij de Terriërs, komt er veel bij kijken bij de organisatie. Het betreft dingen die direct maar ook indirect van invloed zijn op jullie kinderen en de teams!

In de Jongste Jeugd commissie werk je veel samen met anderen, heb je regelmatig contact met de commissieleden om de continuïteit te waarborgen en het overzicht van alle taken te bewaken. En houd je contact met alle vrijwilligers die bijdragen aan de Jongste Jeugd via de deeltaken, jij bent hun eerste aanspreekpunt.

Je beheert de jaarkalender, de JJ-inbox en hebt visie voor de JJ en verfrissende ideeën om zelf uit te voeren of delegeren.


Vaardigheden:

-                     Visie voor hockeyende jeugd 

-                     Kunnen delegeren en begeleiden van vrijwilligers die deeltaken doen

-                     Sociaal en communicatief 

-                     Teamplayer


Tijdsbesteding:

-                     Enkele uren per week

-                     Naar eigen inzicht in te delen

 

Junioren / ABC-commissie

Heb jij affiniteit met de leeftijdsgroep O14 t/m O18? Dan zoeken we jou! 
De ABC-commissie zoekt uitbereiding zodat met elkaar de O14 t/m O18 draaiende gehouden kan worden. Samenwerking rondom de volgende taken, oa: aanspreekpunt voor ouders en (nieuwe) spelers, coachgesprekken, indeling breedte teams, inschrijven van de teams bij de KNHB. Je werkt samen met de Jongste Jeugd commissie en HTZ.


Vaardigheden:

-                 Communicatief

-                 Geduld en luisteren

-                 Puzzelen / excel / inboxbeheer


Tijdsbesteding:

-                 Sept/okt ongeveer: 2 uur per week

-                 April/mei: 2 uur per week

-                 Overige maanden beantwoorden van en actie op e-mail 

 

ZAALHOCKEY

 

Zaalcommissie 
(1 kandidaat)
De zaalcommissie bestaat op dit moment uit 3 leden en zoekt uitbereiding (zodat op termijn overgedragen kan worden). De zaalcommissie draagt zorgt voor een goed zaalseizoen, oa: trainingen inplanning in overleg met de zalen uit de regio, begroting maken, communiceren met de diverse partijen & leden, inschrijvingen van de teams bij KNHB. Tevens organiseert de zaalcommissie een scheidsrechtersavond specifiek voor de zaal. Deeltaak in overleg met de commissie. 


Vaardigheden:

-                     Geen hockeykennis vereist. 

-                     Communicatief

-                     Plannen

-                     Enig financieel inzicht i.v.m. zaal-begroting


Tijdsbesteding

-                     Augustus t/m maart

-                     Als gehele commissie 4 uur per week, dit wordt verdeeld onder de commissieleden. 

 

SPONSORING

 

Sponsorcommissie 
(2 kandidaten)

Heb jij een breed netwerk en houd je ervan om contacten te leggen en te werven? Dan is dit iets voor jou! 
De Terriërs is financieel voor een groot deel afhankelijk van sponsoren!  
Werving, juiste afspraken maken en sponsorcontracten onderhouden zijn cruciaal in deze commissie. Maar ook het organiseren van sponsor-acties, borrel/meeting voor sponsoren mogen natuurlijk niet ontbreken. 


Vaardigheden:

-          Geen hockeykennis vereist

-          Netwerker

-          Communicatief

-          Commercieel inzicht


Tijdsbesteding: 

-          1 uur per week

 

 

ARBITRAGE

 

Scheidsrechters opleidingen 
(1 kandidaat)

Organiseer de KNHB scheidsrechterscursus voor alle O14 / O16 leden van de vereniging en ouders die hier enthousiast voor zijn. 
Als onderdeel van de scheidsrechterscommissie: online KNHB-spelregelcursus + examen organiseren/faciliteren, kandidaten aanmelden bij KNHB.


Vaardigheden

-      Geen hockeykennis vereist (het gaat erom dat anderen het gaan leren ;-)

-      Plannen

-      Administratieve vaardigheden (o.a. deelnemers registeren / opgeven bij de bond)

 

Tijdsbesteding:

-      In het najaar 1-2x gedurende 4 weken 2 uur per week + 2 avonden examen afnemen (op de club)

 

Opleidingsfunctionaris
Als onderdeel van de scheidsrechterscommissie ben jij verantwoordelijk voor alles wat met het opleiden en begeleiden van scheidsrechters te maken heeft. Je hebt zelf geen kennis nodig van de spelregels, het gaat om een coördinerende taak! 

-          Zorgen (delegeren of zelf doen) dat alle O14/O16 scheidsrechterscursus / examen kunnen doen

-          CS+ Praktijkbegeleiders aansturen

-          Begeleiders van nieuwe scheidsrechters aansturen

-          Plannen van scheidsrechterscafé's en workshops om interesse in het fluiten te 

-          promoten en vaardigheden te vergroten.

ACCOMMODATIE


Barhoofd zaterdagmiddag 
(meerdere kandidaten)

Geniet jij van gezelligheid in het clubhuis en ben je een aanpakker? Een bardienst geeft jou wel energie? Lees dan verder! 
De barcommissie heeft dringend vrijwilligers nodig die op zaterdagmiddagen het overzicht bewaken over het clubhuis en de keuken en de handen uit de mouwen willen steken. Het barhoofd werkt samen met de ouders die bardienst hebben. Je leert alle ins & outs kennen van het clubhuis/keuken en sluit het clubhuis aan het einde van de middag af. 


Vaardigheden:

-          Aanpakker

-          Sociaal


Tijdsbesteding:

-          1 zaterdagmiddag per maand (of minder, afhankelijk van het aantal barhoofden)

-          Data zelf te bepalen in overleg met de andere barhoofden

 

Duurzaamheid

Heb jij ideeën om de Terriërs te verduurzamen en zou je hier zelf ook mee aan de slag willen? Dan komen we graag in contact met jou!

(Deeltaken van) Clubhuismanager 
(meerdere kandidaten)

Gerard is onze gouden vrijwilliger die al jaren met heel veel inzet alles rondom het clubhuis regelt. Graag zou hij dit grotendeels willen overdragen. 
Er zijn meerdere deeltaken in de portefeuille van clubhuismanagers, waarvan er ook losse gekozen kunnen worden (1 of meerdere per persoon): 


-          Afspraken met leveranciers

-          Barbezetting zaterdag/ zondag i.s.m. barcommissie

-          Onderhoud clubhuis

-          Ondersteuning bij evenementen

-          Vergunningen aanvragen bij evenementen


Vaardigheden

-          Organisator

-          Sommige taken vergen enig financieel inzicht 

-          Praktische instelling / aanpakker


Tijdsbesteding

-          Wisselend per deeltaak

 

Voor meer info over deze taken hebben we graag persoonlijk contact 

 

 

Algemeen bestuurslid ‘Accommodatie’

Op het terrein van accommodatie is er de laatste jaren veel gebeurd, maar dit houdt niet in dat er de komende jaren niets te doen is.

Je bent verantwoordelijk voor de accommodatie en met de andere bestuursleden gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de club. Je bespreekt met de accommodatiecommissie de zaken die moeten worden uitgevoerd en namens het bestuur regel je de zaken die nodig zijn om het clubhuis, de velden en het terrein op orde te houden.

Verder ben je de eerste aanspreekpersoon voor de gemeente Heiloo (onze huurbaas van velden en terrein) en namens de club ben je betrokken bij de beoogde realisatie van extra halruimte op het sportpark Vennewater.


Tijdsbesteding:

-             1-2 uur per week

-             Gemiddeld 10 bestuursvergaderingen per jaar

-             2x ALV per jaar 

 

EVENEMENTEN

 

Terriërs Slotfeest 
(2 kandidaten)

Organiseer het slotfeest voor de hele club!

Aan het einde van het seizoen organiseer jij een bruisend feest voor alle leden en betrokkenen van de vereniging, waarbij de vrijwilligers in het zonnetje gezet kunnen worden en alle leden kunnen genieten van een mooie afsluiter van het seizoen. Verbinding & betrokkenheid bij de vereniging! Bedenk een leuke activiteiten en rol dit uit! 

 

Vaardigheden

-             Geen hockeykennis vereist

-             Organisatietalent

-             Creatieve ideeën


Tijdsbesteding

-             Enkele uurtjes in april t/m juli 

 

Evenementen

Heb jij zo’n zin om met een bepaalde doelgroep van de vereniging iets te doen? Leuk als je dit wil oppakken! Te denken valt aan:

-             Oliebollentoernooi

-             Activiteit voor alle vrijwilligers (afgelopen jaar was dit een wijnproeverij in het clubhuis)

-             Activiteit voor de Jongste Jeugd (bijv. pannenkoekentraining)

-             Activiteit voor Junioren / ABC jeugd 

-             Naar eigen idee…

 

Algemeen bestuurslid Evenementen

Evenementen zijn zeer bepalend voor de sfeer en verbondenheid van de club. We hebben allemaal zin in leuke feesten, toernooien en andere gezellige bijeenkomsten. Je bent verantwoordelijk voor Evenementen en met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de club.

Je bent niet verantwoordelijk om zelf feesten te organiseren, maar wel om in onderling overleg met de verschillende commissies (o.a. bar, sponsor, jeugd en evenementen) te regelen dat ze er komen.


Tijdsbesteding:

-                 1-2 uur per week

-                 gemiddeld 10 bestuursvergaderingen per jaar

-                 2x ALV per jaar 

 

 

ANDERE GOEDE IDEEEN?
Heb jij ideeën waar we als vereniging verder mee komen? 

We horen het graag! 
(Maar ook hiervoor geldt… er is mankracht voor nodig!)

 

Onze Sponsoren