HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 

Jongste Jeugd (4 t/m 12 jaar)


Welkom bij de Jongste Jeugd!

Jongste Jeugdhockey is het hockeyspel voor
kinderen van 4 t/m 12 jaar. Spelenderwijs worden de vaardigheden van het hockeyen aangeleerd, waarbij teambuilding, sportiviteit en respect een belangrijke rol spelen. Kinderen leren samen te werken op het hockeyveld, winnen of verliezen is hierin van ondergeschikt belang is. Plezier met elkaar staat centraal!

Naast de trainingen en wedstrijden, worden tevens evenementen georganiseerd (bijv clinic van Heren1, kick-off van het seizoen, Sinterklaasfeest, oliebollentoernooi of andere teambuildings-activiteiten).

Op deze site vindt u informatie over:
Proeftrainingen
Lidmaatschap

Nieuw: Puppy proeftraining (4 t/m 5 jaar)

Overzicht per leeftijdsgroep
Gaat de training door?
LISA-app
Teamindeling
Hockey speel je samen


Hockeybenodigdheden
Tenue

Proeftrainingen

4 t/m 5 jaar
Om kennis te maken met hockey is er een speciaal kleuter-programma: puppy hockey. Meer informatie hierover vindt u op de pagina puppy-hockey.

6 t/m 12 jaar
Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen vrijblijvend aan 3 proeftrainingen meedoen.

Aanmelding voor de proeftraining kan door te mailen naar: [email protected]. Graag ontvangen wij:
- naam en geboortedatum van uw kind
- eventuele voorkeur voor een team

Op basis van deze gegevens kunnen we aan u doorgeven wanneer en op welk veld meegetraind kan worden. Na drie proeftrainingen vragen we u een besluit te nemen om wel of niet lid te worden.

Let op!
Om zo veilig mogelijk mee te trainen adviseren wij om een bitje te dragen en voor scheenbeschermers te zorgen (een bitje is vanaf 5 euro verkrijgbaar bij de sportwinkel).
Voor leden is het dragen van scheenbeschermers en een bitje verplicht.
Hockeysticks zijn aanwezig.

Lidmaatschap

Leuk dat uw zoon / dochter lid wil worden van HV de Terriërs, van harte welkom! We hopen dat u en uw kind zich snel thuis voelen bij de vereniging.
U kunt uw zoon of dochter aanmelden middels het inschrijfformulier. Na inschrijving ontvangt u van de ledenadministratie een inlogcode en wachtwoord voor de LISA-hockeyapp. In deze app kunt u overzichtelijk zien wanneer de trainingen en/ of wedstrijden plaatsvinden en aan-/afwezigheid doorgeven.
Meer informatie over: lidmaatschap en contributie van HV de Terriërs


Puppy’s en kinderen uit de eerstejaars F trainen 1x in de week, vanaf de tweedejaars F wordt 2x per week getraind.
De eerstejaars F spelen aan het einde van het seizoen enkele oefenwedstrijden tegen hockeyverenigingen uit de directe omgeving. Vanaf het 2e hockeyjaar (2e jaars F) nemen de teams deel aan de KNHB Noord-Holland competitie. Dit houdt in dat er wekelijks (thuis- & uit-) wedstrijden worden gespeeld tegen andere hockeyverenigingen in Noord-Holland.
Nieuwe leden in de leeftijdsgroep E en D hebben in principe een trainingsperiode van 3 maanden alvorens zij deelnemen aan de competitie. De trainers/ veld-coördinator besluit wanneer het kind voldoende vaardigheden heeft om mee te kunnen doen, dit ivm veiligheid & spelplezier van zowel het kind zelf als de andere kinderen op het veld.

Overzicht per leeftijdsgroep

Puppy (4 - 5 jaar)
- Kleuterhockey
- Kinderen stromen bij 6 jaar door naar de eerstejaars F
- Training: 1x per week op woensdagmiddag 16.00 – 16.45 uur

Eerstejaars F (6 - 7 jaar*)
- Training: 1x per week op woensdagmiddag 16.00 - 17.00 uur
- Wedstrijden: in het voorjaar worden op enkele zaterdagen oefenwedstrijden gespeeld tegen teams uit de regio

Tweedejaars F (7 - 8 jaar*)
- Team: 3-tallen (M3F meisjesteams/ J3F jongensteams / Mixed-team)
- Training: 2x per week op woensdag en vrijdag 16.00 – 17.00 uur
- Wedstrijden: wekelijks op zaterdag

Eerstejaars E (8 - 9 jaar*)
- 6-tallen (M6E meisjesteams/ J6E jongensteams/ mixed teams)
-Training: 2x per week op woensdag en vrijdagmiddag
- Wedstrijden: wekelijks op zaterdag

Tweedejaars E (9 - 10 jaar*)
- Team: 8-tallen (M8E meisjesteams/ J8E jongensteams/ mixed teams)
- Training: 2x per week op woensdag en vrijdagmiddag
- Wedstrijden: wekelijks op zaterdag
- Winterseizoen: midwinter-competitie of zaalhockey (zaaltrainingen & -wedstrijden kunnen afwijken van regulieren tijden/ dagen)

D-teams (10 t/m 12 jaar*)
- Team: 11-tallen (MD meisjesteams/ JD jongensteams)
- Training: 2x per week op woensdag en vrijdagmiddag
- Wedstrijden: wekelijks op zaterdag
- Winterseizoen: midwinter-competitie of zaalhockey (zaaltrainingen & -wedstrijden kunnen afwijken van regulieren tijden/ dagen)

* Indeling op basis van geboortedatum, conform beleid van de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond). Dit houdt in dat de kinderen vóór 1 oktober van het nieuwe hockeyseizoen bovenstaande leeftijd hebben om in de betreffende categorie te worden ingedeeld.

Gaat de training door?
Het trainingsseizoen loopt gedurende het gehele schooljaar. De trainingen vinden wekelijks plaats, met uitzondering van:
- Hitte, kou of regen? De trainers staan voor de kinderen klaar om hen een leuke training te geven. Uitsluitend bij extreme weersomstandigheden zal de training worden afgelast. Raadpleeg hiervoor de website of bel de weertelefoon: 06-49349130. Er wordt alleen een bericht ingesproken als de training NIET door gaat.
- schoolvakanties
- winterstop voor puppy & eerstejaars F. De winterstop is rond december/ januari, hierover worden leden geïnformeerd

LISA-app
In de LISA-app staan alle tijden per training en wedstrijd vermeld. Wij verzoeken u om uw kind tijdig in LISA aan/ af te melden voor een training of wedstrijd, zodat de trainer/coach zicht heeft op het aantal te verwachten kinderen en hier zo nodig de training op aan te passen.
(Het kan ten onrechte voorkomen dat tijdens de schoolvakanties een niet bestaande training in LISA staat vermeld.)

Teamindeling
Kinderen vanaf de 2ejrsF hebben per hockeyseizoen een vast team. De teams voor het volgende hockeyseizoen moeten medio juni worden opgegeven bij de KNHB. Om deze reden wordt vanaf medio mei gewerkt aan de nieuwe teamindeling.
De teamindeling wordt gemaakt op basis van het aantal leden per leeftijdscategorie, input van coaches en trainers, waar mogelijk wordt rekening gehouden met vriendjes/vriendinnetjes. Kinderen die worden aangemeld nadat de teamindeling is gemaakt, worden ingedeeld op basis van de toelaatbare teamgrootte.
De jongste jeugd van de Terriërs heeft uitsluitend breedte-teams, geen selectieteams.

Hockey speel je samen
Hockey is een teamsport, een jaar lang trek je met het team op. Om dit goed te laten verlopen, hebben we een aantal punten die we onder de aandacht willen brengen:

Training: Je team en trainers rekenen op jou! Daarom kom je in principe naar iedere training toe. Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan tijdig af in LISA. Kom op tijd naar de training, zorg dat je 5 minuten voor aanvang van de training gereed bent, maar ga pas het veld op als jouw team aan de beurt is zodat je een andere training niet hindert. Luister goed naar de aanwijzingen van je trainer en doe fanatiek mee aan de oefeningen.
Toeschouwers (vaders, moeders, etc) zijn welkom om vanachter het hek te kijken naar de training en laten de trainer de training geven. Toeschouwers mengen zich niet met de training en geven hun kind tijdens de training geen aanwijzingen.

Wedstrijd: Het team en coach rekent op je! Daarom ben je bij iedere wedstrijd aanwezig, tenzij je echt niet kunt. Meld je dan tijdig af in LISA. Speel hockey op een sportieve manier, luister naar de scheidsrechter. Na afloop van de wedstrijd bedank je de scheidsrechter & tegenpartij, en wordt er met de tegenpartij limonade gedronken in het clubhuis.


Hockeybenodigdheden
- Sportieve kleding en hockeyschoenen / sportschoenen
- hockeystick
- Bitje: een bitje is voor leden verplicht! Bitjes zijn al vanaf €5 verkrijgbaar bij de diverse sportzaken.
Tip: mocht een bitje te lang zijn, dan kan dit met een schaar gemakkelijk worden ingekort.
- Scheenbeschermers: koop deze niet op de groei!
- Voor advies rondom de aanschaf van materialen: www.knhb.nl > zoekterm: aanschaf materialen

Tenue
Bij wedstrijden is het officiële HV de Terriërs tenue verplicht.
Het tenue bestaat uit een zwart hockeyrokje/broekje, het geel/zwarte hockeyshirt met Terriërslogo en gele hockeykousen met Terriërs-logo.
Leden dienen zelf het officiele Terriers-tenue aan te schaffen. Dit is verkrijgbaar bij Sportwereld Heiloo, Kennemerstraatweg 524, 1851 NH in Heiloo.
De keepersuitrusting wordt door de vereniging beschikbaar gesteld. Ook bij de wedstrijden is het dragen van een gebitsbeschermer en scheenbeschermers verplicht!

HV de Terriërs is een actieve en bloeiende vereniging, welke goed functioneert dankzij de onmisbare hulp en inzet van vele vrijwilligers. Het is dan ook gebruikelijk dat de ouders/verzorgers van de jeugdleden van HV De Terriërs een bijdrage leveren aan de hockeyvereniging. Dit kan op vele manieren: als ouder kunt u plaatsnemen in een commissie op hun eigen expertise of interessegebied (denk bijvoorbeeld aan: communicatie, financiën, accommodatie, bar) of bijdragen aan een meer afgebakende taak (denk aan bijvoorbeeld Sinterklaas-feest).
Ook kunnen ouders een actieve bijdrage leveren aan het team waar hun zoon of dochter in speelt. Bijvoorbeeld in de rol van coach, (hulp-)trainer, spelbegeleider of teambegeleider.

Fijn als u ook zou willen bijdragen!

Vanaf de 2ejrs F worden alle ouders ingedeeld voor bardienst (ongeveer 2 ochtenden per jaar), rijbeurt van het team bij een uitwedstrijd en spelbegeleiding van de wedstrijd (voor F en E-teams). Zonder inzet van ouders zijn er geen wedstrijden mogelijk.

Tot slot hopen we uiteraard dat alle ouders enthousiast en vooral positief het team aanmoedigen tijdens de wedstrijd.

Heeft u vragen over de jongste jeugd, dan kunt u de jongste jeugd-commissie mailen: [email protected]

We komen graag met u in contact!
 

 

 

Onze Sponsoren