HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 
Bestuur

Van de voorzitter: opzeggen, teamindelingen en dresscode tijdens Thé Dansant

Nieuws afbeelding 25-4

Dames met hoge hakken en heren met gestylde haartjes en overhemden. Een zakelijk diner? Een Galafeest? Een trouwerij? Nee, een ouderwets Thé Dansant, of te wel TD. Een vol balkon en clubhuis en een en al gezelligheid. Dit hebben we gemist afgelopen 2 jaar, maar ik kom hier zo nog even op terug.

Opzegdatum van 1 mei en teamindelingen

Eerst een mededeling. Mocht je willen opzeggen doe dat dan voor 1 mei 2022. Wie wil er nu opzeggen bij deze leuke hockeyclub? Maar mocht je toch iets anders gaan doen, houd er dan even rekening mee dat je dit op tijd doet. Opzegging na 1 mei zorgt namelijk onnodige kosten. De reden van deze datum is namelijk dat we daarna met de teamindelingen aan de slag kunnen om op tijd de teams door te geven aan de KNHB. 

Over teamindelingen gesproken, komende weken zullen de diverse commissies daar weer mee aan de slag gaan. Elk jaar levert dit veel discussie op, met name in de diverse jeugdteams, waarom wel of niet in een bepaald team. Hierbij de oproep naar alle ouders om rekening te houden met alle vrijwilligers die zich inzetten om alles zo goed mogelijk te regelen. Het is elk jaar weer een hele puzzel en 100% naar wens van iedereen lukt misschien niet altijd, maar dat wordt wel geprobeerd.

Houd rekening met de vrijwilligers die de teamindelingen verzorgen

Toch denken we allemaal dat onze kinderen de nieuwe Eva de Goede of Floris Wortelboer zijn en dat ze daarom in een bepaald team moeten zitten. Iedereen mag rustig er vanuit gaan dat er genoeg kennis en kunde is in de diverse commissies om de teams samen te stellen. En ook de coaches van het afgelopen jaar worden geraadpleegd, via o.a. de invulde TIPS formulieren, die inzicht geven over techniek, inzet en motivatie van de spelers. Mocht je toch vragen hebben, dan kan je altijd terecht bij de betreffende commissie, maar graag wel met respect.

Dresscode bij een TD? 

En dan nog even terugkomend op het hockeyfeestje van afgelopen zondag. Ik heb als "oude” veteraan met verbazing staan kijken. Hoge hakken, mooie bloesjes, strakke haren, overhemdjes en nette schoenen. Het was 1 grote modeshow. En dat op een Thé Dansant?

Dat hoort toch niet? Op een TD sta je in je zwetende hockeyshirt, korte broek/ rok en vaak de scheenbeschermers nog aan. Direct na de wedstrijd van het veld zo de dansvloer op. Bier in je hand, kratjes stapelen en stampend in de prut (bier). Na de TD in korte broek naar De Wit of de trein in naar Amsterdam, om daar nog even de kroeg in te gaan om vervolgens de volgende ochtend er achter te komen dat je hockeytas nog ergens staat…..Zo ging dat, maar nu klink ik wel heel erg als een oude man.

Echte hockeyers douchen niet

En dat we veteranen zijn was afgelopen zondag ook mooi te zien, want we stonden met verbazing te kijken. De één nog mooier aangekleed dan de ander stond op het balkon en later op de dansvloer. Teams waren gedoucht en al, klaar voor het feest terwijl wij als veteranen als enige team nog in hockeykleren beneden aan het bier stonden de traditie hooghoudend, want…..echte hockeyers douchen niet (alleen thuis).

De wereld verandert, maar wat blijft is dat het een mooi feestje was.

Ps. Vergeet ons feest op 26 mei niet, het Six-a-side toernooi. Een feest speciaal voor alle leden georganiseerd, van klein tot groot. Heb je je nog niet ingeschreven? Doe het snel.

Komende weken even geen hockey vanwege de meivakantie, maar begin mei gaan we weer verder. Prettige meivakantie voor iedereen.

Tot snel, Michiel Ullers, voorzitter HV de Terriers

Onze Sponsoren