HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 
Zaalhockey

'Eigen hal' voor zaalhockey een stuk dichterbij

Nieuws afbeelding 29-9
Hierbij het laatste nieuws over de voortgang van een 2e sporthal in Heiloo, waar Terriers (Erik Groothuis) initiatiefnemer van is. Hierbij een update van Erik. 

Wat ik 4 jaar geleden begonnen ben als een initiatief om voor de Terriers een eigen hal te realiseren, heeft gisteravond geleid tot de instemming van de gemeenteraad om het Vennewater uit te breiden met een volwaardige tweede hal. 

In de afgelopen jaren is het idee samen met de GBSA gegroeid van een opblaashal alleen voor hockey, via een tijdelijke of systeemhal naar een volledige en duurzame tweede hal die aan de achterkant tegen het Vennewater wordt aangebouwd. We zijn ontzettend blij met de instemming van de raad wand hiermee wordt niet alleen een capaciteitsprobleem voor ons maar ook voor Flashing, Effect en HZV opgelost. Het wordt een ‘gezamenlijke eigen hal’ dus waarvan de gemeente eigenaar wordt. 

Hiermee komt binnenkort een einde aan halen en brengen in het donker of door weer en wind op de fiets naar Castricum, Limmen of Egmond voor een training en zullen thuiswedstrijden ook echt THUIS-wedstrijden worden. Met de uitbreiding van de capaciteit kan tevens een grote impuls gegeven aan de ambitie om het product zaalhockey nog beter en completer te maken. 

Over het voorstel van het college om een bedrag voor de financiering en het beheer en onderhoud van de hal in de begroting op te nemen wordt begin november definitief besloten maar nu ook de raad er achter staat lijkt dit een hamerstuk.  

Ik hou jullie op de hoogte, Erik Groothuis

Onze Sponsoren